Özel Arama

Türkiye ile Rusya arasında, aralarında Akkuyu'da nükleer santral kurulması ile Türk ve Rus vatandaşlarının karşılıklı seyahatlerinde vize muafiyeti öngören anlaşmaların da bulunduğu bazı ikili anlaşmalar imzalandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev arasındaki görüşmenin ardından iki ülke hükümetleri arasında bazı anlaşmalara imza atıldı.

-RUSYA İLE YAPILAN ANLAŞMALAR-
Türkiye ile Rusya hükümetleri arasında bazı ikili anlaşmalara imza atıldı. Buna göre, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Rusya Federasyonu Federal Veterinerlik ve Bitki Karantina Servisi arasında tahıl ve ürünlerinin kalite ve güvenilirliğinin sağlanması konusunda memorandum imzalandı.


Türkiye'den Rusya Federasyonu'na kanatlı et ve işlem görmemiş kanatlı et ürünlerinin gönderme şartları konusunda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Rusya Federasyonu Federal Veterinerlik ve Bitki Karantina Servisi arasında mutabakat zabtına imza konuldu.


Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Rusya Federasyonu Federal Turizm Ajansı arasında 2010-2011 yılları için işbirliği programı imzalandı.


Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı ile Rusya Federasyonu Enerji Bakanlığı arasında Karadeniz Bölgesindeki ham petrolün Samsun-Ceyhan Ham Petrol Boru hattının önceliği temel alınarak güvenli taşınmasına yönelik işbirliğine ilişkin mutabakat zaptına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Rusya Federasyonu Enerji Bakanı tarafından imza atıldı.


Türk-Rus Hükümetleri Arası Karma Ekonomik Komisyonu 10. dönem toplantısı protokolü ile Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile Rusya Federasyonu hükümeti arasında Türkiye Cumhuriyeti'nde Akkuyu savasında bir nükleer güç santralinin tesisine ve işletimine dair işbirliğine ilişkin anlaşma da imzalandı. Anlaşmaya Türkiye adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız imza koydu.


Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Rusya Federasyonu Tarım Bakanlığı arasında işbirliği memorandumu Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Rusya Federasyonu Tarım Bakanı tarafından imzalandı.
Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu hükümetleri arasında Kafkas Samsun Limanları üzerinden demir yolu feribotu ile uluslararası karma taşımacılığın organize edilmesi hakkında anlaşma Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanı arasında imza edildi.


Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu hükümeti arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve Rusya Federasyonu vatandaşlarının karşılıklı seyahatlerine ilişkin usullere dair anlaşma, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov arasında imzalandı.


Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında üst düzey işbirliği konseyinin kurulmasına ilişkin ortak açıklamayı da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev imzaladı.
Kaynak : Star Gazatesi

Categories:

0 Response for the "Başbakan Erdoğan: Rusya Federasyonu ile bugün 17 anlaşma imzalandı (12.05.2010)"

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

ShareThis